AcasăGeneralde la ministerul de finante - fonduri prin Mecanismului Financiar SEE

de la ministerul de finante – fonduri prin Mecanismului Financiar SEE

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a lansat ieri, 25 martie 2008, cererea de proiecte pentru Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European pentru accesarea unor fonduri nerambursabile în valoare de 40,5 milioane euro. „Fondurile de care va beneficia România prin intermediul Mecanismului Financiar SEE vin în completarea celor primite din instrumentele structurale, acoperind astfel necesităţi punctuale din sectoarele protecţia mediului, dezvoltarea resurselor umane şi consolidarea capacităţii administrative, sănătatea şi protecţia copilului, precum şi conservarea patrimoniului cultural european”, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat în MEF.

În rândul solicitanţilor eligibili se înscriu autorităţile naţionale, regionale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, agenţi economici care operează în interes public, instituţii de învăţământ şi cercetare, instituţii de mediu, instituţii de cultură etc. Punctul Naţional de Contact pentru acest program este stabilit la nivelul MEF, în cadrul Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), unde solicitanţii vor putea depune proiecte până la data de 13 iunie a.c.

MEF a publicat pe site-ul dedicat acestui mecanism, www.fonduri-ue.ro/eeagrants, textul detaliat al anunţului cererii de proiecte, Ghidul solicitantului, precum şi Formularul de aplicaţie (Cererea de finanţare) pentru cei care doresc să se implice în astfel de proiecte.

Obiectivul principal al Mecanismului Financiar SEE este de a sprijini dezvoltarea economică şi socială a României, ca stat membru al Spaţiului Economic European, în conformitate cu priorităţile naţionale şi cu acordurile încheiate cu UE. Mecanismul Financiar SEE operează pe baza aceloraşi reguli, care se aplică tuturor celorlalte 14 ţări beneficiare până în prezent ale Mecanismului Financiar SEE. Cele trei state donatoare ale asistenţei sunt Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

via – www.mfinante.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!