AcasăGeneralExamenul de aptitudini - sesiunea 2008 - CECCAR

Examenul de aptitudini – sesiunea 2008 – CECCAR

Sesiunea 2008 a Examenului de aptitudini se organizează în zilele de 21 iunie (proba scrisă) şi 28 iunie (proba orală).

1. Au dreptul să participe la această sesiune stagiarii aflati in anul 3 de stagiu, precum şi stagiarii care nu au promovat examenul de aptitudini şi au dreptul sa se inscrie la următoarele două sesiuni consecutive.

2. Înscrierea la examenul de aptitudini se face pe baza următoarelor documente:

* cerere pentru înscrierea la examenul de aptitudini, adresată preşedintelui filialei Corpului de domiciliu;
* certificatul de admitere la stagiu, emis de comisia de examinare pentru accesul la profesie;
* certificatul de stagiu;
* copia de pe diploma de studii economice superioare, respectiv diploma de studii medii, recunoscute de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;
* copie după actul de identitate(BI/CI);
* certificat de cazier judiciar;
* adeverinţă medicală;
* 2 fotografii tip BI.

Documentele se îndosariază de candidat în ordinea menţionată mai sus, într-un dosar cu şină si se depune la filiala de domiciliu.

3. Potrivit Regulamentului privind efectuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat, publicat in Monitorul Oficial nr. 653 din 25.09.2007 examenul de aptitudini constă într-o probă scrise şi una orală:

Proba scrisa consta in :

a. studii de caz, exercitii si probleme din domeniul expertizei contabile, monografiei contabile, evaluarii intreprinderilor si auditului financiar ;

b. intrebari de judecata profesionala din doctrina si deontologia profesiei contabile, organizarea si functionarea Corpului.

Proba orala consta in :

a. cate o intrebare din materie juridica si fiscala ;

b. cate o intrebare din domeniile contabilitate, audit financiar si evaluarea intreprinderilor.

4. La proba scrisă fiecare lucrare primeşte o notă de la 1 la 10. Pentru promovarea probei scrise şi continuarea examenului cu proba orală este necesară obţinerea mediei de cel puţin 7.

5. Tematica examenului de aptitudini, inclusiv bibliografia, sunt prezentate pe site-ul Corpului.

6. Alte precizări

Lista persoanelor care au promovat examenul de aptitudini se comunică şi se afişează la filialele – centru de examen, precum şi la filialelei din raza de domiciliu a candidaţilor.

via – www.ceccar.ro

3 COMENTARII

  1. ce trebuie sa contina dosarul de inscriere la examen pentru cei care dau examenul de aptitudini anul acesta pentru a doua oara, tinand cont ca raportul de stagiu a fost cuprins in dosarul de inscriere la examen de anul trecut? (ma refer la cei care nu au fost declarati admisi in urma examenului de aptitudini de anul trecut)

  2. Buna seara
    As dori sa aflu cand se vor publica litele cu admisii la examenul de aptitudini 2008 proba scrisa, deoarece prima zi de concediu (cu cazare platita din luna februarie) este pe data de 29 iunie si daca nu am porpompovat la porpoba scrisa ar trebui sa plec din Alba Iulia sambata (28 iunie 2008) iar daca am promvat si trebuie sa ma porezint la porpoba orala plec doar pe 29 iunie dar trebuie sa anunt la hotel ca intarzii o zi ca sa nu pierd tot.
    Va multumesc pentru intelegere
    Angelica Botean

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!