situatia economiei

0
123

În comerţ a activat cel mai mare număr de întreprinderi şi s-a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri, informează Institutul Naţional de Statistică. Cel mai mare număr de persoane ocupate s-a înregistrat în industrie.

La sfârşitul anului 2006, sectorul industrie însuma 60119 întreprinderi, respectiv 34,6% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului „Comerţ”, respectiv 44,6%.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,2%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 7,1%.

Întreprinderile din industrie au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul de persoane ocupate (42,2%), urmate de cele din servicii (25%).

Întreprinderile din comerţ au înregistrat cea mai mare valoarea a cifrei de afaceri raportată la numărul de persoane ocupate. În sectorul servicii s-a înregistrat o valoare de aproximativ 3 ori mai mică.

via – www.amosnews.ro

Articolul precedentsi despre codul fiscal
Articolul următornews – ceccar bucuresti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.