AcasăGeneralnoutati - taxa pentru serviciul public de radiodifuziune

noutati – taxa pentru serviciul public de radiodifuziune

Persoanele fizice exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune au obligaţia de a reînnoi anual declaraţia pe propria răspundere potrivit căreia nu deţin receptoare radio. Guvernul a modificat, în acest sens, HG nr.997/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune. HG nr. 977/2003 nu includea prevederi referitoare la valabilitatea declaraţiei sau procedura aplicată în cazul în care persoanele exceptate dobândeau receptoare radio.
Noua declaraţie trebuie depusă până cel mai târziu la sfârşitul celei de-a 11 luni de la momentul depunerii declaraţiei anterioare. În cazul nerespectării acestui termen, persoanele în cauză vor fi repuse de drept la plata taxei, începând cu luna următoare celei în care expiră exceptarea.

Informaţii de background

HG nr.997/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune stabileşte obligaţia persoanelor fizice şi juridice cu domiciliul, respectiv sediul în România de a plăti o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune. Taxa lunară pentru serviciul public de radiodifuziune se plăteşte pe familie.

Potrivit HG nr. 997/2003, sunt exceptate de la plata acestei taxe persoanele care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio.

Potrivit datelor statistice, numărul gospodăriile care deţin receptoare radio a crescut de la 76,9% în aprilie 2004 la 82,4% în aprilie 2007. Cu toate acestea, numărul persoanelor exceptate de la plata taxei radio pe baza declaraţiei pe propria răspundere a crescut, de la 1,015 milioane în 2004, la 1,23 milioane în 2006.

via – gov.ro

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!