declaratii fiscale on-line

1
178

Potrivit Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr.1123, publicat în Monitorul Oficial al României nr.628 din data de 13.09.2007, contribuabilii persoane juridice care au domiciliul fiscal în raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţelor Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Iaşi, Ilfov, Olt, Sibiu, Timiş, Vâlcea, cu excepţia contribuabililor mari aflaţi în administrarea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) şi a sediilor secundare ale acestora pot să depună declaraţiile fiscale folosind mijloacele electronice de transmitere la distanţă, ca metoda alternativă de depunere a declaraţiilor fiscale.

Metoda de depunere electronică poate fi utilizată şi pentru sediile secundare, înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, care îşi desfăşoară activitatea pe raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţelor menţionate mai sus.

Pentru a putea utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale în sistem electronic, contribuabilii trebuie să solicite certificatul digital, care se eliberează în mod gratuit de către Ministerului Economiei si Finantelor – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform instrucţiunilor pentru utilizarea serviciului “Depunere declaraţii”.

Declaraţiile fiscale care se pot depune electronic sunt:
– Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul general consolidat, cod 14.13.01.01/a;
– Declaraţia rectificativă, cod 14.13.01.00/r;
– Declaraţia privind impozitul pe profit, cod 14.13.01.04;
– Decontul de taxa pe valoarea adugată, cod 14.13.01.02;
– Decontul special de taxa pe valoarea adugată, cod 14.13.01.02/s;
– Decontul privind accizele, cod 14.13.01.03.

Pentru declararea unei obligaţii bugetare, pentru aceeaşi perioadă de raportare, nu se pot utiliza simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale.

Instructiunile de utilizare a serviciului de depunere electronica a declaratiilor, precum si informatii suplimentare le puteti obtine accesand portalul ANAF – http://anaf.mfinante.ro -, domeniul “Depunere electronica declaraţii” , precum şi apelând Centrul unic de asistenţă la nr. de telefon 0314039160.

sursa – www.gov.ro

Articolul precedenteconomist(a) – CED Timisoara
Articolul următorse cauta contabil

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.