AcasăGeneralprincipalele modificari - cod fiscal

principalele modificari – cod fiscal

– Persoanele cu venituri mai mari de cinci salarii medii brute pe economie nu vor mai fi scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale.
– Transpunerea in legislatia nationala a directivelor europene in domeniul TVA.
– Eliminarea masurilor de simplificare in domeniul TVA pentru lucrarile de constructii-montaj si livrarea de cladiri, parti de cladiri si terenuri.
– Prelungirea pana la 31 decembrie 2011 a perioadei de aplicare a sistemului de plata in vama a TVA aferente importurilor de bunuri din state terte.
– Includerea in categoria veniturilor impozabile ale persoanelor fizice a sumelor realizate sub forma castigurilor la jocurile de noroc.
– Plafonul lunar privind venitul neimpozabil din pensii va fi majorat anul viitor la 1.000 de lei, de la 900 de lei in prezent.
– Amanarea pana in 2009 a aplicarii impozitului de 2% pentru veniturile obtinute din produsele agricole vandute la centrele specializate.
– Amanarea pana in 2010 a momentului introducerii pentru toate societatile a sistemului de plati anticipate efectuate trimestrial in contul impozitului pe profit anual.
– Completarea pentru organizatiile nonprofit a categoriei veniturilor neimpozabile cu sumele care apar ca urmare a neindeplinirii obligatiilor ce le revin beneficiarilor de contracte de donatie/sponsorizare.
– Pentru ONG, organizatiile sindicale si patronale au fost introduse in categoria veniturilor neimpozabile sumele provenite din despagubiri de la societatile de asigurare, pentru pagubele la activele corporale proprii, precum si sumele primite din impozitul pe venit datorat de persoanele fizice.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!