AcasăGeneralLEGE Nr. 259 din 19 iulie 2007 pentru modificarea si completarea Legii...

LEGE Nr. 259 din 19 iulie 2007 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 – rezumat

Reevaluarea imobilizarilor corporale se face la valoarea justa de la data bilantului. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de evaluatori autorizati conform reglementarilor legale in vigoare.
Evaluarea elementelor monetare in valuta si a celor exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, se efectueaza potrivit reglementarilor contabile si aplicabile.

Valoarea activelor si datoriilor, cu ocazia reorganizarilor efectuate potrivit legii, se determina, de regula, de evaluatori autorizati conform reglementarilor legale in vigoare
Raspunderea pentru aplicarea necorespunzatoare a reglementarilor contabile revine directorului economic, contabilului-sef sau altei persoane imputernicite sa indeplineasca aceasta functie, impreuna cu personalul din subordine. In cazul in care contabilitatea este condusa pe baza de contract de prestari de servicii, incheiat cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestora, potrivit legii si prevederilor contractuale.“

S-a eliminat limita de 50.000 Euro pentru care raspunderea revenea administratorului.

Exercitiul financiar poate fi diferit de anul calendaristic:
a) pentru sucursalele cu sediul in Romania, care apartin unei persoane juridice straine;
b) pentru filialele consolidate ale societatii-mama, precum si pentru filialele filialelor.

Ministerul Economiei si Finantelor poate stabili intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare sau a unor raportari contabile si la alte perioade decat anual, in cadrul exercitiului financiar.


via – yahoo groups

3 COMENTARII

  1. Oare fiecare chiosculet cu 1 angajat va trebui sa aiba un contabil autorizat ? Sau de ce nu un intreg Compartiment si cu Director economic ?
    Nu stiu ce sa zic dar sunt multe neconcordante in aceste modificari ale Lg.82/91.
    Nu vi se pare ?

    Multumesc.

  2. buna seara,
    eu chiar numai inteleg nimic sa modificat Legea Contabilitatii da sau nu alte voci spun ca nu altii spun ca da nu se mai intelege nimic, daca de exemplu un economist care nu este si expert contabil mai are drept de semnatura pe bilant avand in vedere ca are un contract de prestari servicii de 2 ore.
    multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!