Sărbători legale începând cu 01.01.2022 – sau zilele libere în care legal nu se lucrează (info util anual, conform legislație în vigoare)

0
1918

Dupa cum stiti (conform relatarilor din fiecare an), art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zilele de Sarbatori Legale, insa avand in vedere solicitarile, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca in fiecare an, desigur).

In concluzie, dupa 01.01.2022 – zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:

– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane);
– Vinerea Mare (sau ultima zi de vineri înaintea Paștelui)
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– 1 iunie – Ziua Copilului;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI, iar daca se lucreaza, si zilele respective nu se pot compensa cu alte zile libere, ATUNCI MUNCA PRESTATA IN ZIUA DE SARBATOARE LEGALA SE PLATESTE DUBLU. Neacordarea zilelor libere presupune acordarea unui spor la salariul de bază de minim 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru – sursa ITM.

🔍 Alte articole utile pe subiect: 🔍

Câte zile lucrătoare sunt în fiecare luna din anul 2022 (inclusiv detaliere pe ore lucrătoare) ? – click aici
– ATENȚIE – amendă contravențională de până la 10.000 de lei – în cazul nerespectării regimului zilelor libere legal – CLICK AICI
UTIL – Precizări privind modul de acordare a sporului pentru munca desfășurată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în alte zile în care, conform legii, nu se lucrează – Min. Sănătățiiclick aici

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

REVEDEȚI PREZENTAREA
Resurse Umane
Articolul precedentANAF – luni 31 ianuarie 2022, termen limită pentru depunerea formularului 398 ”Declarație specială de TVA (VAT Return One Stop)”
Articolul următorITM (precizări oficiale 2022) – obligațiile angajatorilor în perioada stării de alertă
sarbatori-legale-incepand-cu-01-01-2022-sau-zilele-libere-in-care-legal-nu-se-lucreaza-info-util-anual-conform-legislatie-in-vigoareDupa cum stiti (conform relatarilor din fiecare an), art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zilele de Sarbatori Legale, insa avand in vedere solicitarile, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca in fiecare an, desigur). In concluzie, dupa 01.01.2022 -...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.