AcasăDeclaratii anualeANAF (oficial) - 1 martie 2021, termen limita pentru depunerea formularului 205...

ANAF (oficial) – 1 martie 2021, termen limita pentru depunerea formularului 205 (cine depune, cine nu depune)

ANAF aduce la cunoştinţa contribuabililor că – 1 martie 2021 este termen pentru depunerea formularului 205 “Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”

💡 Declaraţia 205 se completează şi se depune de către plătitorul de venit care are obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursa a impozitului, conform titlului IV din Codul fiscal. Formularul se depune pentru următoarele tipuri de venituri:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

 venituri din dividende;
 venituri din dobânzi;
 venituri din lichidarea unei persoane juridice;
 venituri din premii;
 venituri din jocuri de noroc cu impunere finală;
 venituri din pensii;
 venituri realizate de persoanele fizice dintr-o asociere fără personalitate juridică constituită cu o persoana juridica, contribuabil potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unei activităţi.
 venituri din alte surse.

👉 Totodată, declarația 205 se depune şi de organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc ori intermediarii/societățile de administrare a investițiilor/societățile de investiții autoadministrate, pentru următoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligația calculării, reținerii şi virării impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare:

a) câștiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
b) venituri din jocuri de noroc la distanţă si festivaluri de poker.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 ATENŢIE! Declaraţia 205 NU se depune de:

– plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, de venituri din drepturi de proprietate intelectuală, de venituri în baza contractelor de activitate sportivă, venituri din arendă sau din asocieri cu persoane juridice.

Aceste persoane au obligaţia depunerii formularului 112- Declarație privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, pentru fiecare beneficiar de venit.

Formularul poate fi obţinut gratuit de pe site-ul ANAF-secţiunea Servicii on line – Declaraţii electronice – Descărcare declaraţii – CLICK AICI (versiune 17.02.2021).

Baza legală: Legea227/2015art.132alin(2) şi OPANAF 48/2019

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea si DGRFP Brasov

🎯 Istoric (evoluție) salariu minim, pe perioada 2000 – 2021 (document info gratuit, cu bază legislativă inclusă) 🎯 – CLICK AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
ANAF aduce la cunoştinţa contribuabililor că - 1 martie 2021 este termen pentru depunerea formularului 205 “Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit” 💡 Declaraţia 205 se completează şi se depune de către plătitorul de venit care...ANAF (oficial) - 1 martie 2021, termen limita pentru depunerea formularului 205 (cine depune, cine nu depune)
error: Conținutul este protejat !!