AcasăReglementari contabileCertificat de atestare a impozitului plătit în Romania de nerezidenți - ce...

Certificat de atestare a impozitului plătit în Romania de nerezidenți – ce documente se depun la dosar

Intrebare – Ce documente se anexează la cererea depusă la organul fiscal competent pentru eliberarea “Certificatului privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente”?

Raspuns

Conform prevederilor Codului fiscal, orice nerezident poate depune o cerere la organul fiscal competent, prin care va solicita eliberarea certificatului de atestare a impozitului plătit către bugetul de stat.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Potrivit precizărilor de completare a cererii pentru eliberare a “Certificatului privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente”, se anexează la cerere copii ale documentelor prin care se face dovada realizării venitului şi a plăţii impozitului datorat de persoana fizică nerezidentă, solicitate de organele fiscale (de exemplu: facturi, contracte, dispoziţii de plată valutare externe, ordine de plată a impozitelor, state de plată şi alte documente care pot fi utile organului fiscal pentru atestarea impozitului plătit în România de persoanele fizice nerezidente), iar în situaţia în care s-au aplicat prevederile convenţiei de evitare a dublei impuneri se va anexa şi copia legalizată a certificatului de rezidenţă fiscală al persoanei fizice străine, însoţită de o traducere autorizată în limba română.

În situația în care cererea pentru eliberarea certificatului este transmisă prin mijloace electronice de transmitere la distanță, certificatul de rezidenţă fiscală al persoanei fizice străine se transmite în copie, conform cu originalul, originalul sau copia legalizată a respectivului document aflăndu-se la plătitorul de venit în cazul impozitelor cu reținere la sursă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 232, alin.(1)
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 583 / 2016 articolul Anexa 11, lit.B, pct.11

Speta publicata la data 30.07.2020

🎯 UTIL – TOATE SPETELE RECENTE DE LA ANAF – CLICK AICI 🎯

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Ce documente se anexează la cererea depusă la organul fiscal competent pentru eliberarea "Certificatului privind atestarea impozitului plătit în România de persoane fizice nerezidente"? Raspuns Conform prevederilor Codului fiscal, orice nerezident poate depune o cerere la organul fiscal competent, prin care va solicita eliberarea...Certificat de atestare a impozitului plătit în Romania de nerezidenți - ce documente se depun la dosar
error: Conținutul este protejat !!