OPANAF nr. 3488/2020 – procedura import in regim de scutire TVA (info si text integral)

0
1019

Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 873 din 24 septembrie 2020, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 3488 din 14 septembrie 2020 – privind completarea Procedurii de autorizare a importurilor de bunuri în regim de scutire de taxe vamale de către organizaţii sau instituţii în aplicarea dispoziţiilor art. 43 – 53, art. 57 – 59, art. 61 – 80 şi ale art. 82 din Regulamentul (CE) nr. 1.186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.554/2016.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, PRECUM SI TEXTUL INTEGRAL – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🎯 În vederea autorizării organizaţiilor şi instituţiilor pentru a importa bunuri în regim de scutire de taxe vamale, în aplicarea dispoziţiilor art. 43 – 53, art. 57 – 59, art. 61 – 80 şi ale art. 82 lit. c) din Regulamentul (CE) nr. 1.186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale, în cadrul direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice se constituie câte o comisie formată din:

– preşedinte – director general al DGRFP;
– membru – director executiv al direcţiei regionale vamale;
– membru – şef serviciu/birou juridic.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 Prin Ordinul 3488 a fost reglementat faptul că pentru fiecare membru titular al comisiei se desemnează câte un membru supleant. Membrul supleant este reprezentat de înlocuitorul de drept al membrului titular şi își va desfăşura activitatea în absenţa justificată titularului.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 3488/2020 (INTEGRAL) – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Legislatie RO
Articolul precedentFACILITĂȚI pentru activitățile desfășurate de zilieri afectate de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a efectelor SARS-CoV-2
Articolul următorCertificat de atestare a impozitului plătit în Romania de nerezidenți – ce documente se depun la dosar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.