ANAF (asigurări de sănătate – șomaj tehnic) – se recomandă să vă adresați Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

0
1694

Potrivit comunicatului ANAF – in situația în care ați beneficiat de șomaj tehnic ca măsură de limitare a efectelor negative cauzate de criza COVID-19 și ați constatat că nu mai figurați ca asigurat în sistemul național de sănătate, vă rugăm să vă adresați Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, autoritatea competentă în ceea ce privește aplicarea legislației din domeniul sănătății.

În ceea ce privește calitatea de asigurat în sistemul național de sănătate, aceasta este reglementată prin Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Mecanismul de declarare a obligațiilor fiscale aferente indemnizațiilor de șomaj tehnic, introdus prin Ordinul nr.1942/979/819/2020 din 12 mai 2020, a fost elaborat și aprobat în comun de către Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Din punctul de vedere al legislației fiscale și al modului de completare a declarației 112, încetarea calității de asigurat nu trebuia să apară, având în vedere că pentru indemnizația de șomaj acordată potrivit OUG nr.30/2020 se datorează CASS, iar persoanele beneficiare ale indemnizației rămân în continuare asigurate.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
ANAF
Articolul precedentCalcul impozit pe venit din transferul proprietăților imobiliare – speță oficială ANAF (2020)
Articolul următorITM – ACȚIUNE de control privind securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor vârstnici din IMM
Potrivit comunicatului ANAF - in situația în care ați beneficiat de șomaj tehnic ca măsură de limitare a efectelor negative cauzate de criza COVID-19 și ați constatat că nu mai figurați ca asigurat în sistemul național de sănătate, vă rugăm să vă adresați Casei...anaf-asigurari-de-sanatate-somaj-tehnic-se-recomanda-sa-va-adresati-casei-nationale-de-asigurari-de-sanatate

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.