AcasăNewsANAF (DGV) - informații importante privind utilizarea Sistemului informatic INF SP

ANAF (DGV) – informații importante privind utilizarea Sistemului informatic INF SP

1. Se suspendă pe teritoriul României utilizarea sistemului INF SP pentru solicitarea de creare a documentelor electronice de informații INF pentru operațiunile de procesare derulate în baza autorizațiilor gestionate în sistemul de Decizii Vamale. Suspendarea privește atât solicitările de creare INF de către operatorii economici prin intermediul EUCTP INF-STP cât și în cazul celor create în numele operatorilor economici de către birourile vamale de supraveghere, în modulul INF-SP.

Acest fapt se datorează unei erori tehnice a sistemului INF-SP care, fiind interconectat cu Sistemul de Decizii Vamale nu preia corect datele de identificare ale biroului vamal de supraveghere (elementul de date 4/13 din Anexa A din Regulamentul Delegat (UE) 2015/2446 al Comisiei) . În prezent sistemul INF-SP preia automat datele de identificate ale autorității vamale competente să emită decizia (elementul de date 1/7 din Anexa A din Regulamentul Delegat (UE) 2015/2446 al Comisiei).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, până în momentul remedierii erorii tehnice de către DGTAXUD, schimbul standardizat de informații (INF), prevăzut la art. 176 din Regulamentul Delegat (UE) 2015/2446 al Comisiei se va desfășura prin utilizarea fișelor de informații INF1, INF2, INF 5 și INF 9 în format hârtie.

⚠️ 2. În cazul autorizațiilor de regim special emise de birourile vamale din România, prin intermediul declarației vamale (art. 163 alin. (1) din Regulamentul Delegat (UE) 2015/2446 al Comisiei – autorizația declarația vamală) schimbul standardizat de informații (INF) se va desfășura prin intermediul Sistemului electronic de comunicații și informații (INF SP) întrucât în aceasta situație, autoritatea competentă să ia decizia este chiar biroul vamal de supraveghere.

UTIL – două noi resurse pentru contabili (canal YouTube și grup Telegram) – click aici

⚠️ 3. În cazul autorizațiilor de regim special, emise de alte state membre care implică și România, schimbul standardizat de informații (INF) se va desfășura prin intermediul Sistemului electronic de comunicații și informații (INF SP). Birourile vamale de plasare, ieșire și de încheiere din România, înscrise în autorizație, vor procesa documentele electronice INF create de biroul vamal de supraveghere, stabilit în statul membru de autorizare.

Sursa – DGV

IMPORTANT (Declarația Unică) – pentru a beneficia de bonificații, cei care au depus DU, trebuie sa o depună din nou pe noul format – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
1. Se suspendă pe teritoriul României utilizarea sistemului INF SP pentru solicitarea de creare a documentelor electronice de informații INF pentru operațiunile de procesare derulate în baza autorizațiilor gestionate în sistemul de Decizii Vamale. Suspendarea privește atât solicitările de creare INF de către operatorii...ANAF (DGV) - informații importante privind utilizarea Sistemului informatic INF SP
error: Conținutul este protejat !!