AcasăCodul munciiUTIL - pașii pentru depunerea documentelor pe aici.gov.ro - după 01.05.2020 (pentru...

UTIL – pașii pentru depunerea documentelor pe aici.gov.ro – după 01.05.2020 (pentru șomaj tehnic/indemnizații)

Multumita colegilor de pe grupuri – Mariana Chelariu – va supunem atentiei un „tutorial” referitor la depunerea documentelor pentru somaj tehnic ANOFM/AJOFM (aplicabil si pentru indemnizatii AJPIS) – incepand cu 01.05.2020pentru CEI care ce NU detin semnatura electronica.

Pasii care colega noastra i-a urmat, pe procedura OUG 30/2020, modificată și completată prin OUG 32/2020, au fost urmatorii (la fel este si pe celelalte proceduri – indemnizatii):

UPDATE – CLIP DE PREZENTARE CU PRIVIRE LA ASPECTELE NOI DE PE AICI.GOV.RO (SUME – LUNA MAI 2020) – CLICK AICI

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

1. Pe platforma aici.gov.ro se selecteaza din lista de valori procedura pentru care se initiaza solicitarea si institutia.

2. Se descarca pe calculator:

-Cererea pentru acordarea somajului tehnic (Documentul descarcat include si Declaratia). Retineti: In partea finala a documentului-derulati in jos !- gasiti pagini inteligente in care vor fi atasate formularele de Cerere si Declaratie listate, semnate si scanate.
-Lista persoanelor (Retineti:In partea de jos a paginii prin click pe “Adauga fisier” va fi atasata lista persoanelor semnata si scanata).

ANPIS – pași depunere documente pentru PFA, II, IF, PFI, avocați, societăți cooperative, structuri sportive, drepturi autor, etc. – CLICK AICI

3. Se completeaza pe formularele descarcate pe calculator, Cererea, Declaratia si Lista persoanelor. SALVATI-LE! Sunt PDF-uri inteligente. Retineti: In ele se vor atasa la final documentele listate, semnate si scanate! Acum listati si semnati documentele olograf.

4. Salvati in format pdf. SEPARAT:

-cererea
-declaratia
-lista persoanelor

5. Atasati in “Cererea pentru acordarea somajului tehnic” descarcata, completata si salvata (PDF), in paginile inteligente din partea de jos a formularului, pe rand, Cererea semnata si scanata si apoi Declaratia semnata si scanata.

Precizări de pe platforma aici.gov.ro – cu privire la faptul ca se acceptă numai documente actualizate cu data de 1 mai 2020, cu privire la ce aplicații sunt folosite pentru editarea formularelor, dar si cu privire la termenul de efectuare a plaților (de la primirea sumelor în cont) – CLICK AICI

Actionati “Validare” si urmariti mesajul “Campurile sunt completate corect”

6. In “Lista persoanelor” descarcata si completata, dati clic pe “Adauga fisier”-din partea de jos a paginii si atasati Lista persoanelor semnata si scanata.

7. Documentele “Cererea pentru acordarea somajului tehnic” si “Lista persoanelor” cu documentele semnate, scanate si atasate (cum este descris la punctele 5 si 6) vor fi urcate pe platforma aici.gov.ro

AJOFM (oficial) – cum evitam erorile lunii martie, în privința documentelor aferente șomajului tehnic – CLICK AICI

IN CONCLUZIE – SE URCA PE PLATFORMA PDF-URILE INTELIGENTE DESCARCATE (IN CARE SE ATASEAZA ACELEASI FORMULARE – SEMNATE CU SEMNATURA OLOGRAFA SI APOI SCANATE).

PS – DACA VA DA EROARE DE CUI/CIF ERONAT SAU DE ADRESA DE MAIL SAU DE CONT BANCAR – INTRODUCETI UN „SPATIU” INAINTEA ACESTORA SI VA MERGE ASTFEL VALIDAREA – DAR TREBUIE SA DESCHIDETI FISIERELE CU ADOBE READER DC.

24 COMENTARII

  1. Intr-adevar, imi dadea eroarea pt. CUI nevalid, desi cererea era intocmita corect, dar era cu Adobe Reader XI. Trebuiesc intocmite cu Adobe Reader DC, caci va merge fara erori. Multumesc !

  2. Astazi 4 mai primesc acelasi mesaj de la platforma aici.gov.ro „EROARE LA TRIMITEREA CERERII”. Am incercat de 10 ori cred de dimineata pe tot parcursul zilei si acelasi rezultat.
    Este vreo problema cu platforma?

  3. MULȚUMIM !!!
    Cea mai tare e treaba cu SPAȚIILE fără de care platforma nu valideaza un CUI/CIF

  4. De 3 zile incerc sa incarc cele 2 fisere si imi apare „eroare la trimiterea cererii” am incercat la propriu de peste 1000 de ori si nu merge (PS: Pentru sectorul 3)

  5. Daca aveti eroare la incarcarea documentelor solutia este urmatoarea. Dupa ce descarcati formularele de pe site, NU modificati denumirea acestora cand le salvati dupa completare.

  6. MIE IMI TOT DA, EROARE IN FISIERUL CERERE ACORDARE SOMAJ TEHNIC, PDF ERONAT,…. DE CE?

  7. Buna ziua persoanele care au intampinat probleme la transmiterea cererii pe platforma cum ati rezolvat situatia. de dimineata incerc si e la fel mereu Erroare in fisierul Cerere Acordare Somaj Tehnic: Campul De la este invalid
    va multumesc

  8. Buna seara, am avut si eu probleme cu acte incomplete am completat toate actele de mana si am primit raspuns ca contu IBAN nu e corect dupa ce am primit prima data banii pe cont si am foaia de la banca cum pot spune ca e incorect ?? Incerc de 7 zile sa tot fac trimit si degeaba stie cineva cum sa mai fac ?ce trebuie facut am urmat toti pasi nu au un numar de telefon la care sa sun nu au nimic au ingreunat totul cu platforma asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Multumita colegilor de pe grupuri - Mariana Chelariu - va supunem atentiei un "tutorial" referitor la depunerea documentelor pentru somaj tehnic ANOFM/AJOFM (aplicabil si pentru indemnizatii AJPIS) - incepand cu 01.05.2020 - pentru CEI care ce NU detin semnatura electronica. Pasii care colega noastra i-a...UTIL - pașii pentru depunerea documentelor pe aici.gov.ro - după 01.05.2020 (pentru șomaj tehnic/indemnizații)
error: Conținutul este protejat !!