Simplificarea procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii – noutăți de la CNPP

0
469

Intr-un comunicat oficial publicat azi pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice, se precizeaza ca – incepând cu luna martie, în cadrul procesului continuu de debirocratizare și simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, realizăm un nou progres.

Este vorba despre eliminarea etapei privind eliberarea – pe suport de hârtie – a adeverințelor privind stagiul de cotizare și punctajul mediu anual realizat de asigurat și comunicarea acestora, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poștei.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Astfel, informațiile necesare determinării stagiului de cotizare și a punctajului mediu anual – pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel național, indiferent de județul în care angajatorul persoanei interesate depune declarația nominală de asigurare, respectiv de județul în care este instrumentat dosarul de pensie.

Totodată, această procedură reprezintă o facilitate și pentru persoana asigurată, care va putea solicita eliberarea în aceeași zi a adeverinței de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului.

Sursa – CNPP

MFP – adeverința de venit transmisă în format electronic instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Pensii - Info
Articolul precedentMFP – adeverința de venit transmisă în format electronic instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii
Articolul următorContract-Cadru de prestări servicii contabilitate – model 2020 (cu varianta limba engleză, GDPR, prevederi spălare bani)
Intr-un comunicat oficial publicat azi pe site-ul oficial al Casei Naționale de Pensii Publice, se precizeaza ca - incepând cu luna martie, în cadrul procesului continuu de debirocratizare și simplificare a procedurilor de instrumentare a dosarelor de pensii, realizăm un nou progres. Este vorba despre...simplificarea-procedurilor-de-instrumentare-a-dosarelor-de-pensii-noutati-de-la-cnpp

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.