MFP – adeverința de venit transmisă în format electronic instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii

2
297

Potrivit unei postari recente de pe pagina oficiala de Facebook a Ministrului de FInante – sursa – se precizeaza ca, adeverință de venit va fi transmisă în format electronic instituțiilor din subordinea Ministerului Munciisi ca românii nu trebuie sa facă servicii de curierat între instituțiile statului.

Potrivit ministrului – sistemul informatic este dezvoltat și administrat de Ministerul Finanțelor Publice si pregătit să trimită adeverința de venit în format electronic.. O sa revenim si cu alte detalii, link-uri, informatii!

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

UPDATE (03.03.2020) – sursa – Ministrul Muncii a declarat pe pagina oficiala de Facebook ca – Ministerul Finanțelor a acceptat, după demersuri îndelungate, propunerea ca instituțiile din coordonarea MMPS să aibă acces direct la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor pentru a prelua informații privind adeverințele de venit ale cetățenilor. Astfel, vor mai rrămâne câteva detalii de pus la punct dar -s-a făcut un pas important – pentru că cetatenii nu mai sunt trimiși să aducă adeverințe ci Casa de Pensii sau ANPIS, instituția care plătește beneficii sociale, verifică datele direct la Finanțe. Cetățeanul nu va mai fi nevoit să stea pe drumuri pentru a colecta adeverințele de venit.

NOU – CNAS (oficial) – reglementări privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină – click aici

Ministrul Muncii precizeaza ca a insistat pentru ca o asemenea măsură să se ia cât mai repede – tocmai pentru că proiectul care ar fi trebuit să ofere, de exemplu, informații despre perioada activă a unei persoane care se pensionează, adică scanarea Cărților de Muncă, a eșuat.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.