AcasăDeclaratii fiscaleDepunerea declarațiilor fiscale – mic ghid oficial ANAF

Depunerea declarațiilor fiscale – mic ghid oficial ANAF

Contribuabilul poate depune declarația de impunere pentru creanțele fiscale ce au format obiectul deciziei de impunere din oficiu, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei, sub sancțiunea decăderii. Decizia de impunere se anulează de organul fiscal la data depunerii declarației de impunere.

ANAF informează contribuabilii persoane fizice și juridice că nedepunerea declarațiilor fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Stabilirea din oficiu nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înștiințarea contribuabilului/plătitorului privind depășirea termenului legal de depunere a declarației de impunere, fiind informat și despre consecințele nedepunerii declarației de impunere.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

De asemenea, ANAF atrage atenția asupra faptului că nedepunerea în termen legal a declarațiilor fiscale se sancționează cu amendă. Prevederile Legii prevenirii se aplică în mod corespunzător.

Pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Asistență contribuabili/Despre impozite și taxe este postat Calendarul obligațiilor fiscale, care conține pentru fiecare tip de declarație fiscală, termenul de depunere, categoriile de contribuabili care au obligația de declarare și temeiul legal (pe care il gasiti in fiecare luna si la noi pe site).

Bazã legalã: Legea 207 / 2015 privind Codul de procedurã fiscalã, cu modificãrile și completãrile ulterioare, art. 107, art. 336; Legea prevenirii nr. 270 / 2017

Sursa – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Contribuabilul poate depune declarația de impunere pentru creanțele fiscale ce au format obiectul deciziei de impunere din oficiu, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei, sub sancțiunea decăderii. Decizia de impunere se anulează de organul fiscal la data depunerii declarației...Depunerea declarațiilor fiscale – mic ghid oficial ANAF
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura