Livrarea arbuștilor fructiferi (materiale lemnoase potrivit Codului silvic) – taxare inversa (TVA)

0
939

Intrebare – Se aplica taxarea inversa pentru livrarea arbustilor fructiferi?

Raspuns

Se aplica taxarea inversa pentru livrarea de masa lemnoasa si materiale lemnoase, astfel cum sunt definite de Codul silvic.

Potrivit Codului silvic, materialele lemnoase reprezinta lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc, cheresteaua, flancurile, traversele, lemnul ecarisat – cu sectiune dreptunghiulara sau patrata, precum si lemnul cioplit. Aceasta categorie cuprinde si arbori si arbusti ornamentali, pomi de Craciun, rachita si puieti.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Ca urmare, nu se aplica taxarea inversa pentru livrarea arbustilor fructiferi, acestia nefiind inclusi in definitia materialelor lemnoase potrivit Codului silvic.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 331 al.2 lit. b
– Legea nr 46 / 2008 articolul Anexa 1 pct. 21

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.10.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentTotul despre concediile medicale în 2019 – expertiză practică de la colegii de pe grupul de FB (foarte util)
Articolul următorAnularea unor obligații accesorii (OG nr. 6/2019) – cine poate beneficia, ce se poate anula, condiții ce trebuie îndeplinite, procedura, etc.
livrarea-arbustilor-fructiferi-materiale-lemnoase-potrivit-codului-silvic-taxare-inversa-tvaIntrebare - Se aplica taxarea inversa pentru livrarea arbustilor fructiferi? Raspuns Se aplica taxarea inversa pentru livrarea de masa lemnoasa si materiale lemnoase, astfel cum sunt definite de Codul silvic. Potrivit Codului silvic, materialele lemnoase reprezinta lemnul rotund sau despicat de lucru si lemnul de foc,...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.