AcasăLegislatie actualizataLegea nr. 156/2019 - modificare procent sponsorizare ONG (info si text integral)

Legea nr. 156/2019 – modificare procent sponsorizare ONG (info si text integral)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 625 din 26 iulie 2019, a fost publicata – Legea nr. 156 din 25 iulie 2019 pentru modificarea art. 25 alin. (4) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) – precum si textul integral. Speram sa va fie de folos.

– A fost mărit procentul în care plătitorii de impozit pe profit pot scădea din impozitul datorat sponsorizările efectuate către ONG-uri/unităţile de cult.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Astfel, cheltuielile de sponsorizare se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% (anterior procentul era de 0,5%) la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

PENTRU A DESCARCA LEGEA 156/2019 (integral) – CLICK AICI

În cazul sponsorizărilor efectuate către entităţi persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv unităţi de cult, sumele aferente acestora se scad din impozitul pe profit datorat doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!