ATENȚIE – recomandări pentru colegii contabili. Un nou val de ransomware afectează Romania!

0
344

Dupa cum stiti, din informatiile emise de mass-media ieri, un semnificativ val de ransomware a afectat ieri – instituții din domeniul sănătății. In plus, din notificările primite, CERT-RO a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware la nivel național în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.

Avand in vedere cele de mai sus, ca si cei de la CERT-ROatragem atenția, pentru toti colegii contabili, asupra următoarelor măsuri imediate ce pot fi luate pentru a preveni infectarea cu aceste tipuri de aplicații malițioase:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– nu deschideți fișierele primite prin e-mail decât în situația în care cunoașteți expeditorul iar în cazul unei suspiciuni adresați-vă personalului de specialitate
– evitați accesarea ”ofertelor ” irezistibile din mediul online, indiferent de forma prin care le primiți (email, whatsapp, messenger, facebook etc.)
– asigurați-vă că aveți un backup al fișierelor pe un dispozitiv care nu este conectat la rețea
– asigurați-vă că dispozitivele pe care le utilizați atunci când navigați online sunt updatate și au instalate soluții de securitate (firewall, antivirus, antimalware etc.)
– apelați numărul unic 1911 pentru raportarea acestor incidente
– accesați ghidurile puse la dispozție pe site-ul CERT-RO

UTIL – incidentele de securitate cibernetică, se pot raporta de acum la nr. de telefon – 1911 (call center național) – click aici

REVEDEȚI PREZENTAREA
Recomandari pentru contabili
Articolul precedentFacturarea electronică în domeniul achizițiilor publice – proiectul a fost adoptat de Guvern
Articolul următorSinteza săptămânii 17.06.2019 – 21.06.2019 – a apărut proiectul pentru bilanțul la 30.06.2019, modificări ucenicie, aplicații si modele pentru contabili, etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.