AcasăCodul munciiSalariatele care urmează o procedură de fertilizare "in vitro", beneficiază anual, de...

Salariatele care urmează o procedură de fertilizare “in vitro”, beneficiază anual, de un concediu de odihnă suplimentar (OUG 26/2019)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 309 din 19 aprilie 2019, a fost publicata – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26 din 18 aprilie 2019text integral – pentru modificarea şi completarea unor acte normative, OUG ce cuprinde pe langa modificarile la regimul zilierilor – DETALII AICI – si modificari la Codul Muncii.

Astfel, la Art. IV. din OUG 26/2019, se precizeaza urmatoarele – după articolul 147 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 1471, cu următorul cuprins:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Art. 147 (indice 1). – (1) Salariatele care urmează o procedură de fertilizare,«in vitro», beneficiază anual, de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de trei zile care se acordă după cum urmează:

a) 1 zi la data efectuării puncției ovariene;
b) 2 zile începând cu data efectuării embriotransferului.

(2) Cererea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar prevăzut la alin. (1) va fi însoțită de scrisoarea medicală eliberată de medicul specialist, în condițiile legii.”

DE INTERES – NEWS – precizări noi ITM, referitoare la neconcordantele intre informațiile privind Revisal (gestionate de Inspecția Muncii) și informațiile din D 112 (gestionate de către ANAF) – CLICK AICI

SURSA – GRUP CONTABILI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 309 din 19 aprilie 2019, a fost publicata - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26 din 18 aprilie 2019 - text integral - pentru modificarea şi completarea unor acte normative, OUG ce cuprinde pe langa modificarile...Salariatele care urmează o procedură de fertilizare "in vitro", beneficiază anual, de un concediu de odihnă suplimentar (OUG 26/2019)
error: Conținutul este protejat !!