AcasăLegislatie actualizataOPANAF 1080/2019 - modificare competenţă pentru valorificare bunuri confiscate (NOU - info...

OPANAF 1080/2019 – modificare competenţă pentru valorificare bunuri confiscate (NOU – info și text integral)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 312 din 22 aprilie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1080 din 16 aprilie 2019 pentru stabilirea competenţei privind preluarea şi valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, a modului de constituire a comisiilor privind activitatea de valorificare, precum şi a unor măsuri privind preluarea activităţii de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului în materie civilă.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor) – precum si textul integral:

✔ Ordinul aduce reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului este prevăzută în Ordonanţa Guvernului nr. 14/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

✔ Bunurile de orice fel intrate în proprietatea privată a statului, aflate pe teritoriul României, se valorifică de ANAF prin organele de valorificare abilitate. Bunurile intrate în proprietatea privată a statului care nu se află pe teritoriul României se valorifică de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ Prin Ordinul nr. 1080/2019 au fost stabilite organele de valorificare a bunurilor din subordinea ANAF.

✔ Organul de valorificare va fi Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate din cadrul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale (din cadrul Centralei ANAF), prin structurile sale teritoriale:

a) Serviciul de valorificare sentinţe penale Bucureşti, cu atribuţii în domeniul valorificării bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, ca urmare a confiscării dispuse prin hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală;
b) Serviciul de valorificare bunuri Bucureşti, cu atribuţii în domeniul valorificării bunurilor intrate în proprietatea privată a statului în materie civilă;
c) Serviciile teritoriale de valorificare bunuri nr. 1 – 7 în cadrul cărora sunt organizate:

– compartimentele judeţene de valorificare bunuri, cu atribuţii în domeniul valorificării bunurilor intrate în proprietatea privată a statului în materie civilă;
– compartimentele regionale de valorificare bunuri confiscate în materie penală care au atribuţii în domeniul valorificării bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, ca urmare a confiscării dispuse prin hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL INTEGRAL AL OPANAF 1080/2019 – CLICK AICI

✔ Prin ordin se precizează totodată modul în care se preiau bunurile confiscate de la deţinătorii acestora, cum se evaluează şi cum se valorifică.
✔ Prin urmare, administraţiile judeţene ale finanţelor publice (AJFP-urile) nu mai sunt organe de valorificare a bunurilor confiscate, această activitate fiind preluată de centrala ANAF, urmând a fi desfăşurată prin compartimentele organizate la nivelul fiecărui judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 312 din 22 aprilie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1080 din 16 aprilie 2019 pentru stabilirea competenţei privind preluarea şi valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului, a modului de...OPANAF 1080/2019 - modificare competenţă pentru valorificare bunuri confiscate (NOU - info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!