OPANAF 1086/2019 – modificare procedură registru ONG (nou)

1
595

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 303 din 18 aprilie 2019, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1086 din 17 aprilie 2019 pentru modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 819/2019 pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registruluii entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale , precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor) – precum si textul integral:

✔ Cererea de înscriere se va soluţiona de organul fiscal în termen de maximum 5 zile de la depunere (anterior termenul era de 10 zile).
✔ Compartimentul de specialitate (registru PJ) va solicita compartimentului evidenţă pe plătitori informaţii privind eventualele obligaţii fiscale restante ale solicitantului cel târziu în ziua următoare cererii (anterior termenul era de 2 zile).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ Compartimentul evidenţă pe plătitori va transmite răspunsul în maximum o zi de la solicitare (anterior termenul era de 2 zile).
✔ ONG-ul/unitatea de cult care îndeplineşte condiţiile va fi înscrisă în registru cu data aprobării deciziei (anterior era „cu data comunicării deciziei”).

Formularul 163 – Cerere de înscriere/radiere în/din Registrul entităților/unităților de cult (ANAF a publicat PDF-ul inteligent) – click aici

PENTRU A DESCARCA TEXTUL INTEGRAL AL OPANAF 1086/2019 – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
ONG
Articolul precedentNEWS – încă nouă activități și domenii adăugate de Guvern pe lista celor în care pot fi angajați zilieri. NOU – Registru Electronic Zilieri
Articolul următorDecizia de impunere privind obligații suplimentare de plata – care este termenul până la care se plătesc obligațiile fiscale ?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.