Decizia de impunere privind obligații suplimentare de plata – care este termenul până la care se plătesc obligațiile fiscale ?

0
447

Intrebare – Care este termenul pana la care se platesc obligatiile fiscale inscrise in decizia de impunere privind obligatii suplimentare de plata comunicata unui contribuabil?

Raspuns – Pentru diferentele de obligatii fiscale principale si pentru obligatiile fiscale accesorii, stabilite prin decizie potrivit legii, termenul de plata se stabileste in functie de data comunicarii deciziei, astfel:

– daca data comunicarii este cuprinsa in intervalul 1 – 15 din luna, termenul de plata este pana la data de 5 a lunii urmatoare, inclusiv;
– daca data comunicarii este cuprinsa in intervalul 16 – 31 din luna, termenul de plata este pana la data de 20 a lunii urmatoare, inclusiv.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 207 / 2015 articolul 156 lit. a) si b)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 31.07.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentOPANAF 1086/2019 – modificare procedură registru ONG (nou)
Articolul următorANAF – peste 130 de întâlniri cu contribuabilii, în luna aprilie 2019. Lista întâlnirilor și unde te poți înscrie o afli de aici !
decizia-de-impunere-privind-obligatii-suplimentare-de-plata-care-este-termenul-pana-la-care-se-platesc-obligatiile-fiscaleIntrebare - Care este termenul pana la care se platesc obligatiile fiscale inscrise in decizia de impunere privind obligatii suplimentare de plata comunicata unui contribuabil? Raspuns - Pentru diferentele de obligatii fiscale principale si pentru obligatiile fiscale accesorii, stabilite prin decizie potrivit legii, termenul...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.