DGAF – prejudiciu de peste 400.000 euro cauzat prin nedeclararea veniturilor obținute din vânzarea OneCoin

1
500

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un prejudiciu de 1,94 milioane de lei, compus din taxă pe valoare adăugată și impozit pe venit, cauzat bugetului de stat de către reprezentanții unei firme din România.

Aceștia au încasat, fără a declara, 7,59 milioane de lei din vânzarea în sistem de vânzări de tip piramidal (Multi Level Marketing – MLM) a unor pachete care conțin produse ”educaționale”, dispozitive de ”minare” și investiții pentru o pseudo-monedă virtuală denumită OneCoin. Respectiva monedă este recunoscută exclusiv pe o platformă online cu acces restricționat, dedicată tranzacţiilor dintre membrii comunităţii OneCoin.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Pentru a păstra aparența legalității, reprezentanții firmei declarau și plăteau taxe doar la valoarea comisioanelor percepute, în timp ce sumele încasate erau virate ulterior către o firmă cu sediul în altă țară. Această firmă era utilizată doar pentru a transfera sumele de bani încasate urmare activității desfășurate pe teritoriul național, fără a avea alte relații economice cu firma românească.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală au instituit măsuri asigurătorii asupra activelor financiare identificate și au sesizat organele de urmărire penală specializate.

DGAF atenționeaza deținătorii de monede virtuale – să se asigure că respectă toate obligațiile fiscale aferente obținerii de venituri din tranzacții cu aceste monede.

Sursa – DGAF FAcebook

REVEDEȚI PREZENTAREA
ANAF
Articolul precedentModel de pontaj ce permite automatizarea operațiilor – recunoaștere zile week-end, completare ore lucrate și ore suplimentare, etc.
Articolul următorANAF rambursează (în martie) – toate deconturile de TVA soluționate prin decizii de rambursare, înregistrate în baza de date până la 19.01.2019
dgaf-prejudiciu-de-peste-400-000-euro-cauzat-prin-nedeclararea-veniturilor-obtinute-din-vanzarea-onecoinInspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un prejudiciu de 1,94 milioane de lei, compus din taxă pe valoare adăugată și impozit pe venit, cauzat bugetului de stat de către reprezentanții unei firme din România. Aceștia au încasat, fără a declara,...

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.