AcasăDeclaratii anualeOPANAF 97/2019 - Formularul 204 „Declarația anuală de venit pentru asocieri” (MO...

OPANAF 97/2019 – Formularul 204 „Declarația anuală de venit pentru asocieri” (MO 67/2019)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 67 din 28 ianuarie 2019, a fost publicat Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 97 din 18 ianuarie 2019 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale” .

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– Urmare modificărilor Codului fiscal din anul 2018, precum şi a normelor metodologice, a fost necesară modificarea corespunzătoare a formularului 204 „Declaraţie anuală de venit pentru asocieri fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale”, precum şi a instrucţiunilor de completare a acestuia.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Formularul se utilizează pentru declararea veniturilor realizate începând cu anul 2018 de asocierile fără personalitate juridică, cu excepţia veniturilor din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit pentru care formularul de utilizează începând cu anul 2019.

– Declaraţia se completează şi se depune în cazul asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care realizează venituri din:

a) activităţi independente (activităţi de producţie, comerţ, prestări servicii, profesii liberale) pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
b) drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activităţi adiacente, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
c) activităţi agricole, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
d) piscicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;

PENTRU A DESCARCA OMFP 97/2019 (INTEGRAL) – CLICK AICI

e) silvicultură, pentru care venitul net anual se determină în sistem real;
f) activităţi agricole, pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit.

– Declaraţia se depune la următoarele termene:

a) până la data de 15 februarie a anului următor celui de raportare, în cazul veniturilor de la lit. a) – e) de mai sus.
b) până la data de 15 februarie inclusiv a anului fiscal în curs, în cazul veniturilor prevăzute la lit. f).

– Declaraţia se completează şi se depune de către asociatul care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!