Plăți efectuate prin virament bancar – obligație utilizare casă de marcat (speță ANAF)

1
910

Intrebare – Operatorii economici au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale in situatia in care incasarea contravalorii bunurilor vandute se efectueaza prin virament bancar?

Raspuns

Sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Ca atare, in situatia in care incasarea contravalorii bunurilor vandute se efectueaza prin virament bancar operatorii economici nu au obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Baza legala – Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 al. 1

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 21.11.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentCECCAR – Termen-limită pentru obținerea vizei: 28 februarie 2019. Termen-limită pentru depunerea documentelor: 23 februarie 2019
Articolul următorDeclarația 101 – actualizare noua la PDF-ul inteligent valabil 2019 (vers. 6.0.0 din 30.01.2019)

1 COMENTARIU

  1. dupa cum reiese trebuie sa utilizere casa de marcat si cei ce incaseaza total prin banca. acolo spune ca (sunt obligati ……….cu numerar SAU PRIN utilizarea cardurilor …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.