Legea 346/2018 – modificări cazierul fiscal (MO 4/2019)

0
476

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 4 din 3 ianuarie 2019, a fost publicata Legea nr. 346 din 27 decembrie 2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– Potrivit prevederilor art. 4 alin. (7) din O.G. nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, în situaţia în care sunt desemnaţi noi reprezentanţi/reprezentanţi legali şi se menţine starea de inactivitate fiscală pe o perioadă mai mare de un semestru calendaristic de la data înscrierii menţiunilor privind desemnarea noilor reprezentanţi legali în registrul comerţului sau în evidenţele autorităţilor şi instituţiilor publice la care sunt înregistrate celelalte persoane juridice şi entităţi fără personalitate juridică care nu se înregistrează la registrul comerţului, inactivitatea fiscală se înscrie şi în cazierul fiscal al acestora.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Prin Legea 346 a fost introdusă o excepţie de la prevederea de mai sus. Astfel, în cazul contribuabilului aflat în insolvenţă, în faliment sau dizolvare, inactivitatea fiscală nu se va înscrie în cazierul fiscal al practicianului în insolvenţă.

PENTRU TEXT INTEGRAL LEGEA 346/2018 – CLICK AICI

NOU – Legea 344/2018 – modificări disciplină financiară (încasări și plați în numerar) – click aici

Articolul precedentAct Adițional majorare salariu 2019 – model pentru angajatori (gratuit, editabil), mai ales pentru sector construcții
Articolul următorPlafoane/praguri fiscale 2019 – pe fiecare impozit/taxa/contribuție (cu termene și declarații ANAF de depus)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.