AcasăCodul munciiNoutățile aduse de OUG nr. 114/2018 - programele "Stațiuni balneare" și "GROWTH",...

Noutățile aduse de OUG nr. 114/2018 – programele “Stațiuni balneare” și “GROWTH”, evaluare funcționari publici, noutăți importante zilieri, etc.

Dupa cum stiti, in data de – 29.12.2018, in Monitorul Oficial nr. 1116/2018, a fost publicata Ordonanță de urgență a Guvernului României nr. 114 din 28 Decembrie 2018text integral – privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) :

PROGRAMUL „STAŢIUNI BALNEARE”

– Se înfiinţează Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, denumit în continuare “Programul staţiuni balneare”, finanţat integral din bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP)
– Beneficiarii Programului staţiuni balneare sunt unităţile administrativ teritoriale (UAT) şi societăţile, înfiinţate în conformitate cu prevederile Legii societăţilor nr. 31/1990.
– Finanţarea din Programul staţiuni balneare se face în proporţie de 50% din cheltuielile eligibile şi se acordă sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis, până la maxim 200.000 euro.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

PROGRAMUL ”GROWTH – INVESTIM ÎN COPII, INVESTIM ÎN VIITOR”

– Program guvernamental având ca obiect susţinerea financiară a investiţiilor private în construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea de grădiniţe olimpice cu profil sportiv.
– Beneficiarii sunt persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii şi/sau grupuri fiscale.
– Susţinerea financiară constă atât într-un ajutor nerambursabil privind o parte din cheltuielile eligibile (până la 500.000 euro), cât şi în garantarea de către stat a unei părţi din creditul utilizat de către investitor pentru construcţia şi/sau înfiinţarea, amenajarea şi dotarea grădiniţelor olimpice cu profil sportiv.

UPDATE – Modificările fiscale aduse de OUG nr. 114/2018 – impozit venit, CAS, CASS, CAM, accize, taxa active financiare, CPF, etc. (oficial) – CLICK AICI

EVALUARE FUNCŢIONARI PUBLICI

– Evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici pentru anul 2018 se realizează în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 martie 2019.

NOUĂ TAXĂ PENTRU JOCURILE DE NOROC

Începând cu 1 ianuarie 2019 organizatorii de jocuri de noroc online prevăzuţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a plăti o taxă lunară reprezentând 2% calculată la totalul taxelor de participare încasate lunar.
(2) Taxa menţionată la alin. (1) se calculează, se declară şi se plăteşte la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au încasat taxele de participare.

UPDATE (11.12.2018) – Decizie colectivă majorare salariu minim angajați (model cu anexă semnături) – începând cu 01 ianuarie 2019click aici

RESTITUIRE TAXE AUTO

– Restituirea taxelor auto se va face astfel:
a) pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019;
b) pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.

UPDATE (28.12.2018) – Termene legale REVISAL (2019) – pentru transmitere inițială (încheiere CIM), dar și a modificărilor (AA și altele) – click aici

ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE ZILIERI

– O persoana nu poate presta activităţi în regim zilier mai mult de 120 de zile în decursul unui an calendaristic, indiferent de numărul de beneficiari, cu excepţia zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol, pentru care perioada poate fi de 180 de zile în decursul unui an calendaristic.
– Beneficiarul nu poate utiliza o persoana mai mult de 25 de zile calendaristice în mod continuu în activităţile de tip zilier.
– Munca necalificată cu caracter ocazional se poate presta în următoarele domenii prevăzute în Clasificarea activităţilor din economia naţională, actualizată:
a) agricultură, vânătoare şi servicii anexe – diviziunea 01;
b) silvicultură, cu excepţia exploatări forestiere – diviziunea 02;
c) pescuit şi acvacultură – diviziunea 03.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

23 COMENTARII

  1. […] – NOU SI IMPORTANT – (1) Modificările fiscale aduse de OUG nr. 114/2018 – impozit venit, CAS, CASS, CAM, accize, taxa active financiare, CPF, etc. (oficial) – CLICK AICI – NOU SI IMPORTANT – (2) Noutățile aduse de OUG nr. 114/2018 – programele “Stațiuni balneare” și “GROWTH”, evaluare funcționari publici, noutăți importante zilieri, etc. – CLICK AICI […]

  2. […] NOU SI IMPORTANT – (1) Modificările fiscale aduse de OUG nr. 114/2018 – impozit venit, CAS, CASS, CAM, accize, taxa active financiare, CPF, etc. (oficial) – CLICK AICI – (2) Noutățile aduse de OUG nr. 114/2018 – programele „Stațiuni balneare” și „GROWTH”, evaluare funcționari publici, noutăți importante zilieri, etc. – CLICK AICI […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!