AcasăLegislatie actualizataLegea 145/2018 - modificare Cod Fiscal (aprobarea OUG nr. 18/2018)

Legea 145/2018 – modificare Cod Fiscal (aprobarea OUG nr. 18/2018)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 515 din 22 iunie 2018, a fost publicata Legea nr. 145 din 20 iunie 2018 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor).

– A fost stabilit faptul că persoanele care au achiziţionat mijloace de transport în regim diplomatic sau consular, pentru care au beneficiat de scutire de TVA, vor avea obligaţia să plătească TVA de a cărei scutire au beneficiat în situaţia în care le înstrăinează într-o perioadă mai scurtă de doi ani de la data importului/achiziţiei.

– A fost extinsă scutirea de impozit pe clădire, pe terenul aferent acesteia şi pe mijloacele de transport şi pentru soţul/soţia celui decedat, din categoria celor dispăruţi sau exterminaţi în timpul detenţiei, internaţi abuziv în spitale de psihiatrie, deportaţi, prizonieri sau cărora li s-a stabilit domiciliu obligatoriu.

– În cazul terenurilor aparţinând cultelor religioase recunoscute oficial în România şi asociaţiilor religioase, precum şi componentelor locale ale acestora, cu excepţia suprafeţelor care sunt folosite pentru activităţi economice, valoarea impozabilă se va stabili prin asimilare cu terenurile neproductive.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Prin derogare de la Codul fiscal, în contextul pregătirii, organizării şi desfăşurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 sunt acordate anumite scutiri de impozite şi taxe, astfel:

a) Veniturile obţinute de persoane fizice nerezidente, persoane juridice străine şi orice entităţi nerezidente, ca urmare a pregătirii, organizării şi desfăşurării Turneului final sunt scutite de impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi.
b) Taxa pentru serviciile de reclamă şi publicitate şi taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate nu se datorează pentru reclama şi publicitatea efectuate pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final.
c) Evenimentele sportive care au loc în cadrul pregătirii, organizării şi desfăşurării în România a Turneului final sunt scutite de la plata impozitului pe spectacole.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL LEGII 145/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!