AcasăCodul munciiITM - avertisment privind munca în străinătate. Nu se mai percep tarife...

ITM – avertisment privind munca în străinătate. Nu se mai percep tarife de mediere!

Începând cu data de 05 martie 2018, au intrat în vigoare modificările aduse Legii 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinatate, prin Legea 232/2017 .

Pe această cale ITM atrage atenția celor care încheie contracte de mediere asupra faptului că, potrivit noilor reglementări, agentul de plasare nu mai are dreptul legal de a percepe tarif de mediere, comisioane sau alte taxe. Cuantumul amenzii stabilit pentru încălcarea acestei prevederi este de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Activitatea de plasare de forță de muncă în străinătate poate fi desfășurată numai de către persoanele juridice care au calitatea de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate în condițiile Legii 156/2000 și a normelor de aplicare a acesteia. Aceste societăți au obligația să se înregistreze la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își au sediul.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

ITM recizeaza totodată faptul că nu are competenţă, conform legii, să autorizeze, să acrediteze societăţi comerciale sau să menţină autorizaţiile, în ceea ce priveşte activităţile de plasare a forţei de muncă. ITM emite doar o dovadă privind înregistrarea societății la instituția in cauza.

În plus, instituţia in cauza (ITM judetean) nu are competenţa legală de a aprecia calitatea serviciilor agenţilor economici care mediază angajarea în străinătate conform Legii 156/2000 republicată.

De asemenea, lista actualizată cu societăţile comerciale înregistrate la ITM în baza Legii 156/2000 este publicată pe site-ul fiecarei instituţii judetene.

Sursa (cu multumiri pentur posibilitatea preluarii) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!