AcasăCodul munciiNoul calcul la concedii medicale 2018 - conform noului OUG nr. 8/2018...

Noul calcul la concedii medicale 2018 – conform noului OUG nr. 8/2018 (pentru modificarea OUG 158/2005)

Va supunem atentiei un material pus la dispozitie de colegii de pe grupul – Contabili pe Facebook – ce prezinta sub forma de tabel, noul calcul la concedii medicale 2018 – conform noului OUG nr. 8/2018 (pentru modificarea OUG 158/2005).

Speram sa va fie de folos.

PENTRU A DESCARCA MATERIALUL (calcul CM) – CLICK AICI

Cateva noutati la OUG 8/2018 (din material):

– stagiul minim de asigurare este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare pentru care se acordă concediul medical
– la concediile medicale şi indemnizaţii de risc maternal a ramas stagiul minim de 6 luni
– pentru indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate aferente anului 2018 (ianuarie 2018) – plătite înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se rectifica Declaratia 112 pana in 31.03.2018 – clarificari ANAF aici

Sursa/Autor (cu multumiri si aprecieri) – eticexpert.ro (Adela Barbat)

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

8 COMENTARII

  1. Stagiul pentru Indemnizatiile de risc maternal nu au cum sa fie de 6 luni, si inainte de OUG 8 au intrat La exceptii, adica fara stagiu de cotizare, atentie mare Intarpretarea legislatiei!!!

  2. uBuna ziua,
    Referitor la OUG nr.8/2018:
    Cred ca formularea “corespunzatoare numarului de zile lucratoare din concediul medical” care apare la articolul V, alin. (1) si (2) nu este cea mai fericita. Ce facem in cazul unui concediu medical pentru reducerea timpului de lucru, de exemplu ?! Sunt platite doar orele care reprezinta un sfert din programul normal al functiei (care poate fi 8, 7, sau 6 ore).
    Pentru celelalte ore platite din luna angajatul plateste CAS normal. Dar,
    in situatia unei luni cu 20 de zile lucratoare angajatul a fost pontat 120 de ore si 40 de ore a fost in CM. Cum aplic formula de calcul al CAS pentru perioada de CM ? La 20 de zile lucratoare sau la 5 zile lucratoare cat reprezinta perioada efectiva cand a fost in CM ?! Nu mai pun problema cand programul normal de lucru este 7 ore sau 6 ore.
    Va multumesc.
    Cu deosebit respect,
    Liviu Tataru-Marinescu
    Director executiv
    SAGES SISTEM S.R.L. Bucuresti
    tel. 0733141494

  3. Cum se calculează indemnizația zilnica:doar împărțind salariul brut la zile lucrătoare din luna anterioara acordării concediului?nu se mai face baza zilnica din ultimele 6lyni?Va mulțumesc..

  4. Buna ziua
    Sincer nu am inteles nimic din modalitatea de calcul a concediului medical. Practic,cati bani ia salariatul?va rog un exemplu concret de calcul
    Cu stima

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!