AcasăCodul munciiSituația privind locurile de muncă vacante - Anexa nr. 1A (model valabil...

Situația privind locurile de muncă vacante – Anexa nr. 1A (model valabil 2018)

Formularul „ Situația privind locurile de muncă vacante” – mai exact „ANEXA Nr. 1A la normele metodologice de aplicare a Legii 76/ 2002 (cu modificarile si completarile ulterioare)” s-a modificat inca din anul 2014, insa avand in vedere anuntul oficial ANOFM postat de noi anterior – detalii aici – ne-am gandit sa vi-l readucem in atentie.

ATENTIE MARE – dupa depunerea ANEXEI 1A si dupa efectuarea angajarilor (incheierea CIM-urilor ce au fost comunicate odată cu depunerea „Situației privind locurile de munca vacante”), angajatorii trebuie sa depuna o „Comunicare privind ocuparea locurilor de muncă declarate vacante” (ANEXA nr. 1B la normele metodologice de aplicare a legii 76/ 2002) – MODEL 2018 AICI.

PENTRU A DESCARCA MODELUL (2018) AL „SITUATIEI PRIVIND LOCURILE DE MUNCA VACANTE” (SAU ANEXA 1A) – CLICK AICI

Un lucru important pe care trebuie sa il stie orice companie – in conformitate cu HOTĂRÂREA GUVERNULUI nr. 174 din 20 februarie 2002 – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă – cu modificarile si completarile ulterioare (publicată în MO nr. 181 din 18 martie 2002) – companiile care intentioneaza sa angajeze personal trebuie sa depuna initial la ghiseele AJOFM judetene – comunicarea locurilor de muncă vacante. detalii si aici . ATENTIE – se aplica amenzi pentru neîndeplinirea acestei obligatii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Prin locuri de muncă vacante se întelege – locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create. Nu sunt considerate posturi vacante posturile care au fost reînfiinţate după mai puţin de 6 luni de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu pe motivul reducerii personalului.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

3 COMENTARII

  1. Atentie la neatentie, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Ascultam mincinosii si hotii cum vorbesc cu nonsalanta in Parlament, la Guvern, apoi in insule diverse si indepartate ne rad in nas pe sub mustati, iar noi, astia de muncim si ne fura ei tot , sau aproape tot, ca mai au ceva daca ii mai lasam…ajungem de ne este frica sa megem pe strada. Daca mi se mai intampla ceva….cum probabil n-a fost ieri intamplator in ratb 335, nu este vorba de „mana destinului” ci de mana psd-ului…zic, fara sa bag toata mana in foc…doar un deget…na

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura