AcasăCodul munciiContravenții (sancțiuni) - pentru stabilirea salariului de bază minim brut sub nivelul...

Contravenții (sancțiuni) – pentru stabilirea salariului de bază minim brut sub nivelul celui prevăzut de HG nr. 846/2017

Începând cu data de 01.01.2018, în baza dispoziţiilor Hotărârii Guvernului nr. 846/29.11.2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.900 lei lunar, pentru un program complet de lucru.

Astfel, stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut de Hotărârea Guvernului nr. 846/2017 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în actul normativ mai sus menţionat.sursa.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Nu uitati ca – angajatorilor le revine obligaţia:

emiterii unei decizii colectivemodel decizie aici
întocmirii actului adiţional de modificare a salariului la contractul individual de muncă, aplicabil in cazul angajatorilor care au CCM, sau cine doreste prin aceasta metoda – detalii utile si oficiale aici. Model AA – click aici.

IMPORTANT – MODELE DOCUMENTE PENTRU REALIZAREA CORECTA A PROCEDURII DE NEGOCIERE A SALARIILOR BRUTE – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!