AcasăNewsANAF Antifraudă - firmă care importa îmbrăcăminte din Turcia a prejudiciat bugetul...

ANAF Antifraudă – firmă care importa îmbrăcăminte din Turcia a prejudiciat bugetul cu circa 45 de milioane de lei

Inspectorii antifraudã fiscală din ANAF au identificat o firmă specializată în comerțul angro cu îmbracaminte care a prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu 44.756.924 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, printr-un lanț tranzacțional creat în scopul de a eluda taxele și impozitele datorate la bugetul de stat.

Societatea a efectuat, într-o perioadã relativ scurtã, 87 de importuri din Turcia constând în articole de îmbrãcãminte și încãlțãminte, pentru marfa importatã declarand în vamã valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligația de plată a taxei pe valoarea adãugatã aferentă.

Ulterior, mãrfurile au fost vândute preponderent fãrã întocmirea de documente legale și fãrã înregistrarea veniturilor reale obținute, urmãrindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Societatea ”a acoperit” lipsa din gestiune provenitã din vânzarea fãrã documente a bunurilor, prin depunerea de declarații fiscale nereale, declarând livrãri cãtre societãți, care nu au confirmat tranzacțiile.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Bunurile vândute pe piața româneascã se ridicã la valoarea estimatã de 128.790.721 lei, iar din totalul agenților economici declarați drept clienți, doar 22 de societãți comerciale au confirmat cã au achiziționat marfã în valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societãți au fost utilizate de societatea verificatã pentru a ascunde de la impozitare veniturile obținute. În cauză au fost sesizate organele de urmărire penalã.

SCHEMA RELATIONALA (CLICK PE IMAGINE PENTRU PENTRU DIMENSIUNEA EXACTA):

Sursa – DGAF Facebook

DETALII ULTIMELE CONTROALE ANAF SI ANTIFRAUDA – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!