AcasăNewsInspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 25 milioane de lei...

Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 25 milioane de lei cauzat prin 29 de firme – NOU

Inspectorii antifraudă fiscală din cadrul ANAF au identificat un circuit fraudulos de tranzacționare fictivã de bunuri și servicii format din 29 de operatori economici, din care 8 beneficiari finali ai tranzacțiilor și 21 societãți interpuse în lanțul tranzacțional (4 furnizori intermediari și 17 societãți de tip fantomã), care a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu total de 25.392.665 lei, prin diminuarea bazei impozabile a profitului și deducerea nelegalã a TVA.

În urma activitãților de verificare specifice derulate la nivelul structurii antifraudã, s-a conturat suspiciunea rezonabilã cã sunt fictive tranzacțiile comerciale dintre cele 29 de entitãți economice, în calitate de beneficiari și furnizori scriptici, precum și furnizorii de pe lanț, deoarece majoritatea societãților au un comportament fiscal inadecvat, specific firmelor de tip „fantomã”.

Aceste firme nu pot proba realitatea achizițiilor, nu dețin bunuri în patrimoniu, nu au depus declarații fiscale sau declarațiile depuse nu reflectã situația de fapt, realã, nu dețin spații de depozitare, nu sunt înregistrate cu personal angajat, nu dețin mijloace de transport și nici contracte de prestãri servicii de transport înregistrate în contabilitate și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale prin înregistrarea unor operațiuni economice fictive și solicitarea de deduceri fiscale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Pe circuit au fost introduse și firme care aveau rol doar de tranzit, beneficiarii finali derulând operațiuni economice fictive a căror aparență de realitate și legalitate era menținută prin înregistrarea în evidența contabilã și plata contravalorii prin circuit bancar. O parte dintre entitãțile furnizoare au fost identificate ca participante la circuite economice frauduloase investigate anterior de cãtre Direcția generalã antifraudã fiscalã.

În cauzã a fost întocmit un act de sesizare, înaintat organelor de urmãrire penalã competente material și teritorial, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale unor infracțiuni economico-financiare.

Sursa – DGAF Facebook

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!