AcasăCodul munciiProcedura de urmat (etape conform OUG 82/2017) - pentru negocierea salariilor, ca...

Procedura de urmat (etape conform OUG 82/2017) – pentru negocierea salariilor, ca urmare a trecerii contribuțiilor în sarcina angajaților

In conditiile in care nu exista CCM la nivel de unitate si nici reprezentanti ai salariatilor, multumita colegilor de pe grupul – Salarizare, Resurse Umane, Codul Muncii – va supunem atentiei etapele principale din procedura de urmat, pentru negocierea salariilor, ca urmare a trecerii contributiilor in sarcina angajatilor .

Asteptam si completari de la voi, ca sa fim in regula toti. Iata ce etape au identificat colegii de pe grup:

0. Anuntul ce trebuie afisat angajatilor – cu privire la proceduramodel aici

1. Decizia conducerii societatii cu privire la stabilirea unui nr de X reprezentanti ai societatiimodel aici

2. Convocarea salariatilor la o data prestabilita, pentru numirea reprezentantilor acestoramodel aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. Incheierea unui P-V, ca urmare a intalnirii salariatilor/reprezentantii conducerii – prin care s-au stabilit reprezentantii (model in curand)

4. Convocarea reprezentantilor salariatilor pentru negocierea efectiva (model in curand)

5. Incheierea unui P-V in urma intalnirii dintre angajator si reprezentantii salariatilor, in care se decide directia pe care urmeaza sa o aibe salariile din cadrul societatii. (model in curand)

Speram sa va fie de folos.

IMPORTANT – MODELE DOCUMENTE PENTRU REALIZAREA CORECTA A PROCEDURII DE NEGOCIERE A SALARIILOR BRUTE – CLICK AICI

BAZA LEGALA:

– OUG 82/2017 – pentru modificarea şi completarea unor acte normative importante (MO 902/2017) – CLICK AICI
– OUG 79/2017 – modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (transfer contribuții, modificare prag micro, etc.) – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

11 COMENTARII

  1. Cum se procedeaza in cazul cand suntem 3 salariati si un patron? Ce reprezentant al salariatilor, ce negociere, despre ce vorbim? Negocierea la noi are loc in felul urmator:
    Patronul spune : Eu pot sa va dau salariile acestea. Cui nu-i convine , este liber sa plece. Daca unul din salariati are curajul sa -si spuna parerea , este luat la ochi.

  2. S-a intrebat cineva ce se intampla daca se refuza negocierea de catre salariati? Legea pedepseste angajatorii daca nu demareaza si nu duc la bun sfarsit procedura, pentru salariati nu am vazut nimic. Nu am inteles si nici nu o sa inteleg vreodata de ce nu a fost fixat un minim brut care sa includa toate obligatiile si sa termine circul asta. De cand se negociaza o obligatie fiscala deja stabilita prin lege intre angajat si angajator? Asta e numai la noi!

  3. Sa negociem ce? Salariul minim este satabilit prin OUG, deci nu se negociaza, trecerea contributiilor la salariat, la fel. Negociere OBLIGATORIE intr-o relatie CONTRACTUALA? Hai sa fim seriosi. Si respectand textul OUG ar trebui sa negociem aplicarea OUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!