AcasăProfit / venitCe modificări vor interveni cu privire la deducerile personale - începând cu...

Ce modificări vor interveni cu privire la deducerile personale – începând cu anul 2018 ?

Potrivit proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal – publicat în data de 26.10.2017 pe mfinante.ro – articolul 77, alineatele (2) și (3) se modifică și vor avea următorul cuprins:

Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:

UPDATE (14.02.2018) – Deducere personala 2018 – acordata angajaților cu venituri lunare brute de maximum 3.600 de lei (info) – click aici

(i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere – 510 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere – 670 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere – 830 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere – 990 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere – 1.310 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.951 lei şi 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc potrivit următorului tabel – CLICK PE LINK-UL URMATOR.

UPDATE – TABELUL ESTE CORECT (MODIFICARILE AU FOST APROBATE) – IN CONCORDANTA CU NOUL COD FISCAL 2018 – LINK OFICIAL AICI

PENTRU A DESCARCA TABELUL – CLICK AICI

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deducerea personală.

Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 510 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

La articolul 78 alineatul (2), prima teză a literei a) și litera b) se modifică și vor avea următorul cuprins:

“(2) Impozitul lunar prevăzut la alin. (1) se determină astfel:

a) la locul unde se află funcţia de bază, prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinată ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii în România sau în conformitate cu instrumentele juridice internaţionale la care România este parte, precum şi, după caz, a contribuţiei individuale la bugetul de stat datorată potrivit legii, şi următoarele:
(…)

Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor – pragul se va majora de la 500.000 euro la 1.000.000 euro (info modificări) – click aici

b) pentru veniturile obţinute în celelalte cazuri, prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii în România sau în conformitate cu instrumentele juridice internaţionale la care România este parte, precum şi, după caz, a contribuţiei individuale la bugetul de stat datorate potrivit legii, pe fiecare loc de realizare a acestora.

Contribuții sociale obligatorii 2018 – ce modificări intervin (potrivit proiectului de modificare a CF) – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

7 COMENTARII

  1. PENTRU UN SALARIAT CU NORMA PARTIALA DE LUCRU DE 4 ORE/ZI SI SALARIU BRUT 2000 LEI, SE APLICA DEDUCEREA PERSONALA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!