OPANAF 2792/2017 – emitere atestate de origine pentru exportatori

0
428

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 813 din 13 octombrie 2017, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2792 din 28 septembrie 2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de înregistrare a exportatorilor în vederea emiterii atestatelor de origine, declaraţiilor de origine şi declaraţiilor pe factură .

Iata ce noutati a adus ordinul (text integral mai jos in articol) – via AJFP Dambovita (cu multumiri de la noi pentru posibilitatea preluarii):

– Prin ordin se aprobă Normele tehnice de înregistrare a exportatorilor în vederea emiterii atestatelor de origine, declaraţiilor de origine şi declaraţiilor pe factură.

– Înregistrarea exportatorilor se efectuează în conformitate cu prevederile Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2015/2.447 în ceea ce priveşte regulile de origine aplicabile în cadrul Sistemului generalizat de preferinţe al Uniunii şi ale protocoalelor privind regulile de origine şi procedurile de determinare a originii, inclusiv ale anexelor acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– În vederea înregistrării, exportatorii care doresc să facă dovada originii prin intermediul atestatului de origine depun la Direcţia Generală a Vămilor o cerere conform modelului din anexa 22-06 din Regulamentul (UE) 2015/2.447.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2792/2017 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentProcedură transfer sume din contul de TVA (split TVA) – ce aduce nou OPANAF 2927/2017
Articolul următorCheltuielile de sponsorizare sunt deductibile fiscal la determinarea rezultatului fiscal?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.