AcasăSalarizareSume reprezentând vărsăminte de la persoane juridice - pentru persoanele cu handicap...

Sume reprezentând vărsăminte de la persoane juridice – pentru persoanele cu handicap neîncadrate (precizări ANAF)

Potrivit prevederilor art. 78 alin. (2) din Legea nr. 448/2006 republicată privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap – autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.

Prin O.U.G..60/04.08.2017 – M.O. nr. 648/07.08.2017, se modifică Legea nr. 448/2006 astfel :

– art. 78 alin. (3) : Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile de mai sus plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

“Art. 78 alin. (3) în forma valabilă până la data de 01.09.2017 :
– Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:

a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, în condiţiile prevăzute la lit. a).”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– art. 78 alin. (41) : se abrogă.

„Alin. 41 în forma valabilă până la data de 01.09.2017 : Fac excepţie de la prevederile alin. (3) lit. b) unităţile protejate înfiinţate în cadrul organizaţiilor persoanelor cu handicap care pot desfăşura şi activităţi de vânzări/intermedieri, cu condiţia ca minimum 75% din profitul obţinut să fie destinat programelor de integrare socioprofesională pentru persoanele cu handicap din organizaţiile respective. Aceste unităţi au obligaţia prezentării unui raport financiar la fiecare început de an, din care să rezulte cum au fost utilizate fondurile obţinute prin activitatea comercială.”

Suma reprezentând “vărsăminte de la persoane juridice, pentru persoanele cu handicap neîncadrate “ se declară lunar în formularul 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”. Prevederile intră în vigoare începând cu data de 01.09.2017

Sursa (cu foarte multe multumiri de la noi) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!