Actele adiționale la CIM – vor trebuie întocmite obligatoriu anterior producerii modificării (începând de ieri – 07.08.2017)

12
507

Urmare a aparitiei in Monitorul Oficial nr. 644 din 07.08.2017, a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României nr. 53 din 04 August 2017text integral – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, s-au produs cateva modificari importante asupra Codului Muncii.

Astfel, alin. 5 al articolului 17, prevede de ieri urmatoarele:

NOU – Codul Muncii sau Legea 53/2003 – versiune actualizată la 09 august 2017 (gratuit și editabil) – click aici

Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, anterior producerii modificarii, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.

DECI MARE ATENTIE – INCHEIATI ACTELE ADITIONALE ANTERIOR PRODUCERII MODIFICARII, SITUATIE INTALNITA PANA ACUM NUMAI IN CAZUL INCHEIERII UNUI CIM NOU. DETALIILE CONTINUTULUI ALIN. 3 – MAI JOS.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ART. 17 – ALIN. (3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:

a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului, cu specificarea atribuţiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
h) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
i) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
j) condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
k) salariul de bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
m) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;
n) durata perioadei de probă.

12 COMENTARII

  1. Daca perioada modificarii CIM s-a schimbat atunci ma puteti lamuri cum se va face modificarea in Revisal?Adica din punct de vedere legal in cat timp pot trimite modificarea in Revisal? (inainte : (2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)�g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora. )

  2. Intrebare.
    Ati incercat sa operati o majorare in 30/31 a lunii in Revisal cu intrare in vigoare pe 1 a lunii urmatoare?
    In raportul pe salariat listat la data operarii NU apare modificarea, decit daca il relistez in data de 1
    In Reges se va transmite cu data operarii??

  3. De ce inainte daca in lege nu spune nimic de revisal? Termenul referitor la revisal ar trebui sa ramana la fel.

  4. In cazul suspendarii CIM pentru interese personale (art.54) ramane valabil termenul de 20 de zile lucratoare pentru inregistrarea in Revisal ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.