AcasăImpozite/TaxeSe datorează impozit pe venit pentru remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de...

Se datorează impozit pe venit pentru remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari?

Intrebare – Se datorează impozit pe venit pentru remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari ?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, remuneraţia primită de preşedintele asociaţiei de proprietari în baza contractului de mandat, reprezinta venit asimilat salariilor. Ca atare, pentru remuneratia primita de preşedintele asociaţiei de proprietari se datoreaza impozit pe venit care se calculează şi se reţine la sursă de către asociaţia de proprietari prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul stabilita ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile sociale obligatorii aferente.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 76 alin.(2) , 78 alin.(1) şi alin.(2) lit.b)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 19.07.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!