AcasăNewsÎn ce condiții poate fi comunicat de către organul fiscal un act...

În ce condiții poate fi comunicat de către organul fiscal un act administrativ fiscal prin publicitate ?

Conform Codului de procedură fiscală, in cazul în care comunicarea actului administrativ fiscal emis pe suport hârtie nu a fost posibilă la domiciliul fiscal, direct, prin primirea sub semnătură a actului administrativ fiscal, sau prin poştă, cu scrisoare recomandată cu confirmare de primire, comunicarea se realizează prin publicitate.

Comunicarea prin publicitate, în cazul actelor administrative fiscale emise de organul fiscal central, se efectuează prin afișarea unui anunț, concomitent, la sediul organului fiscal emitent și pe pagina de internet a A.N.A.F. în care se menționează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului/plătitorului.

Anunţul se menţine afişat cel puţin 60 de zile de la data publicării acestuia şi conţine următoarele elemente:

a) numele şi prenumele sau denumirea contribuabilului/plătitorului;
b) domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului;
c) denumirea, numărul şi data emiterii actului administrativ fiscal.
În cazul în care actul administrativ fiscal se comunică prin publicitate, acesta se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afişării anunţului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 207 / 2015 articolul 47 alin.1,2,3,4,5,6

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 30.08.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!