Indicele preturilor de consum utilizat în anul 2017 pentru actualizarea plătilor anticipate în contul impozitului pe profit anual

1
246

ANAF aduce la cunostinta contribuabililor faptul că, potrivit prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 240/2017, publicat în Monitorul Oficial al al României nr. 123 din 15 februarie 2017, indicele preturilor de consum utilizat pentru actualizarea plătilor anticipate în contul impozitului pe profit anual pentru anul fiscal 2017, este 101,4% .

Conform prevederilor art. 41 alin. (8) din Codul fiscal, contribuabilii care aplică sistemul de declarare si plată a impozitului pe profit anual, cu plăti anticipate efectuate trimestrial, determină plătile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preturilor de consum, estimat cu ocazia elaborării bugetului initial al anului pentru care se efectuează plătile anticipate, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se efectuează plata.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plătile anticipate trimestriale, este impozitul pe profit anual, conform declaratiei privind impozitul pe profit.

Sursa (cu multumiri) – Directia Generală Regională a Finantelor Publice Galati

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.