AcasăDeclaratii anualeCine ARE obligația depunerii formularului 600 în anul 2017 ?

Cine ARE obligația depunerii formularului 600 în anul 2017 ?

Formularul 600 se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente (venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii, venituri din profesii liberale şi venituri din drepturi de proprietate intelectuală) cu respectarea legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

a) venitul realizat în anul precedent, rămas după scăderea din venitul brut a cheltuielilor efectuate în scopul desfăşurării activităţii independente, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţia de asigurări sociale, raportat la numărul lunilor de activitate din cursul anului, depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real;

b) venitul lunar estimat a se realiza depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care desfăşoară activităţi impuse în sistem real şi îşi încep activitatea în cursul anului fiscal sau în cazul celor care trec de la determinarea venitului net anual pe baza normelor anuale de venit la impozitarea în sistem real;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

c) valoarea lunară a normelor de venit obţinută prin raportarea normelor anuale de venit la numărul lunilor de activitate din cursul anului după aplicarea corecţiilor depăşeşte 35% din câştigul salarial mediu brut, în cazul contribuabililor care în anul fiscal în curs desfăşoară activităţi impuse pe bază de norme de venit.

Formularul 600 „Declaraţie privind îndeplinirea condiţiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii”, a fost aprobat prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3655/2015, modificat prin Ordinul 3696/2016

Câştigul salarial mediu brut este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017. Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016 este aprobat prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat nr. 340/2015 şi este în suma de 2681 lei.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

4 COMENTARII

  1. Buna ziua. Am si eu o speta in care nu ma lamuresc. In septembrie 2016 am inceput o activitate PFI. Am depus declaratia cu venitul estimat pe 4 luni(sept-dec 2016)
    3 000lei. Acum depun declaratia cu venitul realizat 7200 lei. trebuie sa depun D 600 sau nu?
    Se raporteaza la 35% din castigul mediu brut pe 2017 ( 938 pt 2016) sau la castigul anual?. Eu avand activitate numai 4 luni in 2016 daca ne raportam la anual nu depasesc.(venitul meu 7200lei nu depaseste 11256 lei) Dar daca se raporteaza la venitul lunar depasesc.938 lei / luna depaseste ~1 800 lei/luna venitul incasat de mine). Practic asta este nelamurirea mea. Neavand un an intreg de activitate ma raportez la luna sau an? Scuzati romanul dar tb sa ma lamuresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura