AcasăMicrointreprinderiCasele de amanet pot aplica sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor?

Casele de amanet pot aplica sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor?

Casele de amanet, potrivit Legii nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, sunt institutii financiare nebancare inscrise in Registrul de evidenta deschis si ţinut de Banca Naţionala a Romaniei, sunt organizate si functioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si in activitatea de creditare desfasurata se limiteaza la acordarea de credite cu primire de bunuri in gaj.

Conform normelor metodologice date in aplicarea Titlului III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor din Codul fiscal nu intra sub incidenta sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor persoanele juridice care se organizeaza si functioneaza potrivit legilor de organizare si functionare din domeniul bancar, cum sunt: institutiile de credit, respectiv bancile, organizatiile cooperatiste de credit, bancile de economisire si creditare in domeniul locativ, bancile de credit ipotecar etc.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Casele de amanet fiind organizate potrivit prevederilor Legii nr. 31/1990, nu se incadreaza in categoria persoanelor juridice prevăzute de normele metodologice , asa incat pot aplica sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor.

Baza legala

– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul Titlul III pct. 2 lit. a)
– Legea nr 93 / 2009 articolul 37

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!