AcasăNewsCampanie nouă de informare a cetăţenilor privind obligativitatea solicitării bonului fiscal de...

Campanie nouă de informare a cetăţenilor privind obligativitatea solicitării bonului fiscal de la comercianţi

ANAF reaminteşte cetăţenilor obligaţia legală şi morală de a solicita bonul fiscal la orice achiziţie de bunuri sau servicii (în conformitate cu prevederile art. 1, alin. (8) din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările şi completările ulterioare).

Cazurile comercianţilor care refuză emiterea bonului fiscal, identificate de cetăţeni, pot fi sesizate telefonic, gratuit, la numărul TelVerde 0800.800.085 al Ministerului Finanţelor Publice sau la adresa aflată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală: [email protected].

Prin determinarea emiterii bonului fiscal pentru toate produsele achiziţionate, fiecare cetăţean contribuie la creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor, la combaterea evaziunii fiscale şi implicit la virarea la bugetul de stat a fondurilor necesare dezvoltării societăţii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Evitarea solicitării bonului fiscal, în cazul în care comerciantul refuză să îl emită, reprezintă pentru toţi cetăţenii o încălcare a unei obligaţii legale, morale şi civice.

Totodată menţionăm că, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 10/2015, se organizează lunar o extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, la care participă toate bonurile fiscale emise în luna anterioară.

Sursa – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!