Inspecția Muncii lansează campania de control pe litoralul românesc – în perioada 01.07.2016 – 01.09.2016

0
149

Inspecția Muncii lansează campania de control pe litoralul românesc, concentrată pe munca la negru și verificări în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Inspecția Muncii va desfășura în perioada 01.07.2016 – 01.09.2016 – Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţi care desfăşoară activitate pe litoralul românesc al Mării Negre.

Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă. O atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă. Inspectorii de muncă din Inspecția Muncii împreună cu cei antifraudă din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos,gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

”Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul teritorial de muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și mai nou la gri, le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Sursa – ITM Calarasi

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.