Sărbători legale începând cu 01.01.2016 – info zile libere în care legal nu se lucrează

3
309

Dupa cum stiti, art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zile de Sarbatori Legale, insa fiind la inceput de an ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca si in anii trecuti).

In concluzie, dupa 01.01.2016 – zilele de sarbatoare legala în care nu se lucrează sunt:

UPDATE OCTOMBRIE 2016 – Legea 176/2016 (modificare Codul Muncii) – 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane) – zi oficiala de sărbătoare legală – click aici

– 1 si 2 ianuarie;
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI.

ATENTIE – DACA NU S-AU ACTUALIZAT REGULAMENTELE INTERNE ODATA CU ACESTE MODIFICARI (DIN 2014), IATA UN EXEMPLU DE ACT ADITONAL AICISimilare

Articolul precedentDecizie interna privind programarea (planificarea) concediilor de odihna pe anul 2016 (model gratuit)
Articolul următorDeclarația 094 – model editabil valabil 2016, plus info termen limita depunere

3 COMENTARII

  1. Buna ziua, imi puteti spune daca 24 Ianuarie e zi libera? Pe multe site-uri apare ca ar fi zi libera, dar nu si in codul muncii.

    Multumsc.

  2. Anul trecut am sunat la inspectia muncii Bucuresti si mi-au spus ca este zi libera legala .
    Eu una am sa fac scris catre Inspectia Muncii si sa vedem ce raspuns am sa primesc.

  3. În atenția administratorului site-lui. Vă rog să repuneți postarea pe care am scris-o în data de 07.01.2016, unde am pus un link (fără nici un scop comercial sau/și publicitar) în care se făcea precizări clare asupra zilei de 24 ianuarie ca și zi de sărbătoare națională lucrătoare (atât timp cât Legea nr. 171/16.12.2014 nu modifică Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, adică art. 139 din lege). Mulțumesc pentru înțelegerea acordată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.