Sărbători legale începând cu 01.01.2016 – info zile libere în care legal nu se lucrează

3
302

Dupa cum stiti, art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zile de Sarbatori Legale, insa fiind la inceput de an ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca si in anii trecuti).

In concluzie, dupa 01.01.2016 – zilele de sarbatoare legala în care nu se lucrează sunt:

UPDATE OCTOMBRIE 2016 – Legea 176/2016 (modificare Codul Muncii) – 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane) – zi oficiala de sărbătoare legală – click aici

– 1 si 2 ianuarie;
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI.

ATENTIE – DACA NU S-AU ACTUALIZAT REGULAMENTELE INTERNE ODATA CU ACESTE MODIFICARI (DIN 2014), IATA UN EXEMPLU DE ACT ADITONAL AICI

3 COMENTARII

  1. Buna ziua, imi puteti spune daca 24 Ianuarie e zi libera? Pe multe site-uri apare ca ar fi zi libera, dar nu si in codul muncii.

    Multumsc.

  2. Anul trecut am sunat la inspectia muncii Bucuresti si mi-au spus ca este zi libera legala .
    Eu una am sa fac scris catre Inspectia Muncii si sa vedem ce raspuns am sa primesc.

  3. În atenția administratorului site-lui. Vă rog să repuneți postarea pe care am scris-o în data de 07.01.2016, unde am pus un link (fără nici un scop comercial sau/și publicitar) în care se făcea precizări clare asupra zilei de 24 ianuarie ca și zi de sărbătoare națională lucrătoare (atât timp cât Legea nr. 171/16.12.2014 nu modifică Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, adică art. 139 din lege). Mulțumesc pentru înțelegerea acordată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.