AcasăCECCARÎnscrieri GEJ 2015 - informatii oficiale

Înscrieri GEJ 2015 – informatii oficiale

Potrivit CECCAR Bihor – in conformitate cu Normele 1044/2010download aici – privind îmbunătăţirea activităţii de expertiză contabilă judiciară, “Expertizele contabile judiciare sunt efectuate de experţii contabili, membri ai Corpului, înscrişi în GEJ”.

Înscrierea în GEJ se poate solicita de către membrii activi ai Corpului, experţi contabili, care au viza la zi, în urma susţinerii şi promovării unui test de verificare a cunoştintelor -îndeplinind cumulativ condiţiile prevăzute de art. 2 din Normele mai sus amintite.

Cererile de înscriere în GEJ şi susţinere a testului de verificare a cunoştiinţelor (descarca aici) se depun la sediul filialei Bihor, însoţite de “Fişa de opţiuni” (descarca aici) și o copie a actului de identitate, în perioada 15.11-24.11.2014, pentru prima sesiune şi pentru cea de-a doua sesiune se prelungește până la data de 09.12.2014.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Odată cu depunerea cererii se va achita suma de 15 lei necesară corectării testelor şi confecţionării legitimaţiilor de expert contabil judiciar, şi se va depune 1 (una) fotografie (dimensiuni ¾ cm) pentru legitimaţie.

Testarea se va susţine:

– în data de 03 decembrie 2014 orele 16.00-18.00, prima sesiune,
– a doua sesiune in 15 decembrie 2014 orele 16.00-18.00 (pentru experţii contabili care, din diferite motive, nu se pot prezenta în prima sesiune sau nu au promovat testul – art. 3 alin. (3) din Normele mai sus amintite).

Locaţia susţinerii testului: sala de curs de la sediul filialei.

Testarea se va susţine sub forma unui test grilă format din 50 de întrebări, cu 3 (trei) variante de răspuns din care 1 (una) corectă, fiecare întrebare fiind apreciată cu 2 (două) puncte, timpul afectat completării testului fiind de 2 ore. Punctajul minim este de 70 (şaptezeci) puncte. Testele grilă, din anul 2013, le puteți descărca de aici .

NOTĂ: Experţii contabili care nu obţin viza anuală pentru exercitarea profesiei în termenul prevăzut de Normele Corpului – respectiv până la 31 ianuarie 2015 – NU vor fi înscrişi în GEJ în anul 2015 dar testul îşi păstrează valabilitatea pentru anul următor. De asemenea, neîndeplinirea obligaţiilor faţă de Corp în anul 2015 atrage după sine radierea din GEJ din oficiu – art. 20 din Normele mai sus amintite.

Tematica şi bibliografia în vederea susţinerii testului, o puteți descărca – de aici

NOTĂ: Testul privind înscrierea în GEJ se susține o singură dată. Conform Normelor nr.1044/2010 „Din doi în doi ani experții contabili judiciari înscriși în GEJ vor fi evaluați în vederea cotinuării activității de expertiză contabilă judiciară…”, respective art.15(1) „experții contabili judiciari sunt obligați să participe la formele de instruire, perfecționare și reciclare profesională, prevăzute în Programul Național de Dezvoltare Profesională, pentru efectuarea a minim 40 de ore de pregătire profesională pe an, din care, minim 20 de ore de curs la disciplinele care au tangență cu activitatea de expertiză contabilă judiciară”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!